Loppebid på mennesker

Loppebid på menneskerI de fleste tilfælde behandler man ikke loppebid på mennesker, men der er nogle ting du bør være opmærksom på. Det er muligt at udvikle allergi efter et loppebid eller få infektioner, hvor loppen har bidt. Infektioner opstår, når man kradser i og omkring det angrebne område. Der gemmer sig en masse bakterier under neglene, som går direkte i det åbne sår. Så lad så vidt muligt være med at kradse, selvom det kan være svært.

Som regel bider lopper på mennesker omkring anklerne eller i hvert fald på den nederste del af benene. Loppebid på mennesker ses også på armene, efter man har holdt sit kæledyr. Grunden til at de små bæster typisk angriber benene er, at de lever i tæpper og hvad der ellers ligger på gulvet. De har nemt ved at springe på dig, da de let kan hoppe over en halv meter.

Klør loppebid på mennesker?

Det korte svar er JA. Du skal dog ikke bekymre dig, hvis der ikke viser sig andre tegn end kløe, oftest forsvinder kløen helt af sig selv. Det der får loppebid til at klø, er ikke biddet i sig selv; det er loppens spyt som den sprøjter ind i din krop når den bidder. Det indeholder et stof, som hjælper den med at spise uden forstyrrelser. Hvis du allerede er blevet bidt af en loppe før, er det muligt, at du er blevet overfølsom overfor dens spyt.

Lopper på mennesker viser sig typisk i to til tre grupper eller klynger af små røde pletter med rødme omkring dem. Lidt afhængig af hvordan ens krop reagerer på loppebiddene (og hvor god man er til at afholde sig fra at kradse i såret) kan rødmen vare alt fra et par timer op til flere dage.

Sådan behandles lopper på mennesker

Hvis du kan lade være med at kradse dig efter du er blevet bidt af en loppe er du:

 1. Min personlige helt
 2. Sikker mod yderligere infektioner

Disse midler hjælper effektivt med at lindre kløen, hvis du skulle være så uheldig at være blevet bidt:

 • Alkohol
 • Kalamin lotion
 • Tea tree olie
 • Eddike

Pas på med ikke at skrubbe for hårdt, da du kan risikere at rive endnu mere hul på såret. Is eller koldt vand dulmer kløen i en periode og forebygger hævelse og inflammation. Du bør også rengøre det angrebne område med anti-septisk sæbe, som forhindrer, at din krop bliver invaderet af alverdens ubehagelige bakterier. Hvis du hellere vil drikke en gang antihistamin kan det også hjælpe, men du bør kontakte egen læge eller en farmaceut før du gør det.

Allergisk reaktion fra loppebid

Nu bliver det alvorligt. Nogle mennesker er mere følsomme overfor loppebid end andre. I de værste tilfælde af loppebid på mennesker, har man hørt om folk, der har reageret så voldsomt på bidet, at de er gået i anafylaktisk chok. Dette sker dog yderst sjældent og hvis du stadig sidder og læser denne artikel, er du heldigvis ikke så hårdt ramt.

Andre symptomer på allergisk reaktion fra loppebid:

 • Åndedrætsbesvær
 • Svimmelhed
 • Kvalme
 • Hævelse af læber eller tunge
 • Brystsmerter

Loppebid infektion

Hvis du, eller nogen omkring dig, oplever nogen af ovenstående symptomer, bør du ringe efter en ambulance hurtigst muligt. Pas dog på med at forveksle et inficeret bid med en allergisk reaktion og skabe panik uden grund. Infektionen i loppebid på mennesker giver typisk følgende symptomer:

 • Hævede kirtler
 • Rødme
 • Smerter i området

Ved ovenstående symptomer bør man også kontakte sin læge, men situationen er ikke ligeså presserende som den allergiske reaktion.

Midler mod loppebid

Hvis du har fulgt ovenstående råd med at holde området rent og gøre brug af antihistaminer kort tid efter du er blevet bidt, vil kløen forsvinde efter et par dage. Loppebid på mennesker vil dog sandsynligvis efterlade nogle mærker. Bare rolig, de går væk af sig selv igen. Det er ikke ar og de vil forsvinde igen efter et par ugers tid. Hvis du gerne vil af med mærkerne hurtigere, kan du følge nedenstående råd.

VIGTIGT! Denne behandling bør kun anvendes til loppebid på mennesker, der ikke længere klør.

Brug forsigtigt en mild skrubbecreme til ansigtet og påfør en lille smule fugtighedscreme på biddet. Gentag proceduren og vær igen meget forsigtig, da det ellers kan irritere biddet. Tag desuden solcreme på, hver gang du går udenfor. Der dannes ny hud og den er særligt følsom overfor lys. Den vil sandsynligvis blive mørkere end resten af kroppen, hvis den udsættes for sollys.

Lopper på mennesker kan være til lige så stor gene som lopper på dyr, hvis ikke man ved hvordan man skal håndtere dem. Læs om loppebekæmpelse og bliv fri for de irriterende små bæster.

Kommentarer

 1. Daniel skriver

  Hej.
  Hvad gør man hvis det klør på ryggen, og nogle gange maven? Men der er slet ikke nogle røde prikker med rødme rundt om? Det eneste der er på ryggen er knopper, ikke røde knopper, men bare knopper?

  Men det skal lige siges at det klør utroligt meget selvom der ik er noget.

  Har jeg fået lopper eller blevet bidt af en?

  (Det klør aldrig på benene eller nedad)

 2. Jeg tænker det aller aller vigtigste er at få behandlet dyret/dyrene, da de lider lige så meget som os over biddene om ikke mere, da lopperne foretrækker dem. Idag kan man købe er super middel hos dyrlægen som holder i tre måneder og ikke generer hund og kat ligeså meget som de almindelige præparater som mange af lopperne er blevet imune overfor. Det bruger jeg selv på min kat.
  Det jeg synes hjælper aller bedst på kløe fra myggebid loppebid osv. Er meget simpelt. Spray deodorant tager kløen lige med det samme på os mennesker og holder kløen væk længe. Så hvorfor bruge alt muligt andet. Men få behandlet dyrene, de har brug for det.
  Mvh

  • Dorte Larsen skriver

   Det lyder godt. Hvad hedder præparatet fra dyrlægen, og hvad hedder din deospray?
   Hilsen Dorte

 3. Svend-Erik skriver

  Hvis man er bidt mange gange over en længere periode, kan man da oparbejde en immunitet overfor loppebid

 4. annika skriver

  Jeg har passet en kat som har lopper men den er ikke hjemme ved mig men jeg har fundet en loppe i min strømpe. Nu føler jeg de er her i mit hjem. Har ikke selv kæledyr. Er der nogen der har nogen gode råd?

 5. Nanna skriver

  Hej jeg har fået et lille rødt mærke på mit lår, men kun et, og det klør ikke… men det er ikke et myggestik og jeg har været sammen med en som havde lopper idag. Er det et loppebid. Og går det væk ad sig selv hvis man ikke klør i det?!

 6. Rikke skriver

  Hej. Jeg har fået en masse “store” røde knopper der kløer og tænker det er loppe bid (da det ligner) MEN har fået dem bag på lårene og et par stykker på resten af benene. Nogle idéer og gode råd? Tak og god pinse

 7. jeg har fået et i nakken og det gør ondt og det er rødt ps okay meget smerte hvad skal jeg gøre

 8. Mathilde skriver

  Hej
  Jeg har fået 2 røde pletter på mit håndled og over brystet, kan det være loppebid, for det bliver helt rødt og ligner ikke myggestik
  Venlig hilsen
  Mathilde

 9. Kathrine skriver

  Jeg har holdt my væk fra mine dyr i lang tid.
  Min hund er indenfor i vores bryggers og ikke længere
  Mine katte er udenfor og røre dem få gange. Lopperne har stillet mig overalt selv ved brysterne. Er der en kur for at få dem væk fra ens krop? Eller holde dem væk?
  Please har brug for hjælp!!
  Det er pisse træls og føler ikke jeg kan røre nogle fordi jeg har lopper og føler mig hele tiden beskidt:((

 10. Anonym skriver

  Hej jeg er 12 år og had nu i laaaang tid haft tusindvis af lopper på mit værelse! Vi har nemlig 3 katte. Kattene for loppegift (eller vad det bliver kaldt) og vi sprayer også en form for loppe gift, rundt i huset. (Mest gulvet) jeg er dog ved at blive sindsyg af det! Det mange lopper der hopper på mig ver gang jeg rør gulvet! Loppebidene klør! Jeg bar læst din beskrivelse og forstår nu det er normalt. Men det er mega træls. Jeg har et meget tungt tæppe, med mange steder vor lopperne “gemmersig” ! Brugte jeg fjerne tæppet? Vil det forminske lopperne?

 11. Hanne Vig Witzke skriver

  Jeg er på et hotel vågnede i morges og troede det var myggestik. Nu er hele ryggen fyldt med kløende røde pletter. . Jeg har ikke været sammen med min hund i 5 dage. Kan jeg havde taget lopperne med , alt tøj var vasket inden , eller er der lopper på hotellet

  • Louise skriver

   Det kunne muligvis være væggelus der har bidt dig. Jeg har selv været på hotel de seneste nætter, og er fyldt med kløende røde prikker efter de små dumme dyr. Prøv at søg på væggelus, også kaldet sengelus 🙂

 12. jeanette skriver

  Jeg har fået en del bid, men kan intet finde på min hund. Hverken ekskrementer eller skyggen af en loppe. Ved at blive vanvittig af kløen. min hund har fået loppemiddel

 13. annette skriver

  Tror jeg har fået 100 bid af lopper i dag og fatter det ikke.. huset er støvsuget og har købt loppe halsbånd til kattene og loppe spray 🙁

 14. Michela skriver

  Jeg er i tvivl om jeg det er en myg der har stukket mig eller om det er en loppe der har bidt mig.
  Jeg tror det er en loppe fordi jeg har tre katte og et hamster og så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre fordi jeg har allerede kradset hul i sårene.

  • chr peter christensen skriver

   Har været i byen hvor de havde 3 hunde.
   Da jeg kom hjem kunne jeg mærker nede ved anklerne, hvordan kommer jeg af med dem igen, de er der stadig, også nu i sengen hvad gør jeg ved det?

 15. Jeg har over en periode på 5 uger snart 6 lidt af svimmelhed, trykken for brystet, kvalme og opkast, og sår på læberne fordi de er blevet tørre og sådan samtidig med at størstedelen af min krop er dækket af små røde mærker som vi mener er lopper men lægerne har ikke fundet ud af hvorfor jeg er syg endnu… så kunne det mon være det?

 16. Emmeli skriver

  Mange tak for at have informeret mig om at det ikke er jordens undergang at jeg er blevet bidt. Jeg forstår bare ikke hvordan de er kommet ind. Vores katte må ikke engang komme indenfor, så derfor forstår jeg ikke hvorfor vi nu døjer så meget med dem. Er der en der kan besvare mit spørgsmål? 🙂
  Venlig Hilsen Emmeli

 17. Anne Kleinstrup skriver

  Hej
  Jeg har med stor fornøjelse og et smil på læben læst dine beskrivelser af loppebid og behandlingerne. Herlig humoristisk tilgang til stoffet. Trods stærk kløen, forårsaget af mine to kattes dumme “venner”, har jeg moret mig ….og så går det hele jo meget bedre.
  Venlig hilsen,
  Anne Kleinstrup

Skriv kommentar

*