Loppemiddel til hunde

Loppemiddel til hundeFor at slippe af med et eventuelt loppeproblem, er det vigtigt, at man ikke fokuserer al sin energi på hunden. Lopper i hjemmet spredes desværre meget hurtigt fra hund til resten af huset. Når de har haft deres indtog, er man nødt til at gå grundigt til værks, ved at fjerne æg fra sengetøj, gulv, møbler, tæpper og ikke mindst hunden, der behandles med et loppemiddel til hunde.

Den mest effektive måde at slippe af med lopper på hurtigt, er ved at fange dem i opløbet. Det vil sige inden de for alvor begynder at formere sig. Det er vigtigt, at behandlingen påbegyndes, så snart tegnene på lopper viser sig. Ved forsinket behandling kan man risikere, at lopperne overfører sygdomme.

En verden af loppemidler

Den mest anvendte type loppemiddel til hunde, skal påføres en gang om måneden – typisk i hundens nakke. Fordelen ved disse loppemidler er, at de også beskytter mod yderligere loppeangreb. Man kan også få loppemiddel til hunde på spray, som er beregnet til påføring på alle områder af hunden. Loppemidler til at vaske hunden med er også tilgængelige, men de anvendes ikke så ofte som de andre typer loppemidler, da de også er de mest sundhedsskadelige for hunden.

Der er flere forskellige behandlingsformer til rådighed, fra naturlige alternativer til kemiske produkter. Sidstnævnte anvendes oftest, fordi de simpelt hen er mere effektive. Kemisk loppemiddel til hunde kan påføres direkte på huden eller gives oralt. Selvom det lyder sundt og ufarligt med de alternative naturlige ingredienser, såsom lavendel, skal man alligevel udvise forsigtighed, da ”naturlig” ikke altid betyder ugiftig.

Toksiciteten af loppemiddel til hunde er blevet videnskabeligt undersøgt og er tilgængelig online. Det vil jeg ikke komme nærmere ind på, men hvis du er interesseret i alternativ behandling, kan du se en liste over naturlige midler mod lopper nederst på siden.

Loppemiddel til hunde

Produkterne omfatter medicin, dråber og sprays, der alle giver forskellige resultater. Dyrlæger har skabt et detaljeret diagram, som sammenligner loppemiddel til hunde og oplyser om ingredienser, risici og fordele. Jeg vil her nævne nogle af de mest almindelige mærker og deres grundlæggende egenskaber:

 • Frontline fås som spray, dråber, medicin med mere, er yderst effektivt og anvendes i stor stil.
 • Advantage påføres direkte på huden, er hurtigtvirkende og stopper bidende indenfor 3-5 minutter.
 • K9 Advantix dræber ikke kun lopper, men også bidende myg, fluer og lus med sin vandafvisende formel.
 • Capstar er en pille, der dræber 98 % af de voksne lopper inden for 5 timer. Æg og larver dør desværre ikke, så oftest må man kombinere dette loppemiddel til hunde med et andet produkt.
 • Program kommer som piller eller i flydende form og skal benyttes månedligt. Det hæmmer loppens evne til at formere sig, hvilket gradvist dræber alle lopperne.
 • Revolution fås i dråbeform og beskytter hunde mod hjerteorm, lopper og andre parasitter.
 • Biospot er en økonomisk løsning til at dræbe lopper, flåter og myg. Loppemidlet holder ca. 3 måneder mod lopper, men kun ca. 1 måned mod flåter og myg. Dette loppemiddel er ikke vandafvisende.
 • Sentinel er en pille, der afholder unge lopper fra at udvikle deres ydre skal og får hunnerne til at lægge æg, der ikke kan udklækkes.
 • Vectra er et loppemiddel til hunde, der anvendes månedligt til bekæmpelse af lopper og tæger. Det dræber alle de lopper og tæger, der bliver siddende på hunden over en periode. Formlen er vandafvisende. Bør ikke anvendes på katte, da midlet indeholder ingredienser som katte ikke tåler.

Før du vælger dit loppemiddel til hunde, er det vigtigt at du kender hundens vægt og alder. Du bør også konsultere med en dyrlæge for yderligere information om produkterne. Dyrlægen kan og skal til hver en tid vejlede dig i, hvilket loppemiddel, der er bedst for din hund.

Naturlig alternativ behandling

Som lovet nævner jeg her et par ting, der kan holde lopperne fra din hund. Hvidløg, æblecidereddike og ølgær er effektive til at afholde lopper fra raske hunde. Hvis hunden er syg eller har nedsat immunforsvar, tiltrækker den ofte flere lopper, hvilket kan kræve både kemisk og alternativ behandling.

Kommentarer

 1. yvonne nielsen skriver

  min dyrlæge siger at frontline ikke virker, prøv bayvantic

 2. Ane Heden Christensen skriver

  Vores 8 år gamle hund har fået lopper og det er noget af en udfordring at slippe af med dem. Vi har støvsuget dagligt i 7 uger, vasket betræk på møbler, brugt kemisk loppebekæmpelse (Biospotix) på løse tæpper og i møbler, behandler hunden med Frontline og den har stadig lopper!
  Er det en god ide at kæmme en loppeangreben hund dagligt?
  Er det en ide at bruge kemisk bekæmpelse til resten af huset – altså træ- og klinkegulve??

  Gode råd modtages med tak

Skriv kommentar

*