Loppemiddel til katte

Loppemiddel til katteNutidens loppemiddel til katte som Program, Advantage og Frontline har stort set erstattet mange af de tidligere populære produkter, der dog stadig produceres i form af pulvere, sprays og shampooer til behandling og forebyggelse af lopper. De nye loppemidler er langt mere effektive og mere sikre end de traditionelle insekticider. Som en ekstra bonus, er de også nemmere at administrere.

Program

Loppemidlet Program var det første og er i dag stadigvæk et af de mest populære midler i kampen mod lopperne. Program fås i pille form eller som væske og katten skal have det en gang om måneden, i forbindelse med et måltid. Det findes også til indsprøjtning, som kan nøjes med at gives hver sjette måned.

Den aktive ingrediens i dette loppemiddel til katte sætter sig i kattens hud, hvorfor loppen skal bide før Program virker. Det fungerer ved at forhindre loppe æg i at vokse og udklække, hvilket hurtigt fører til et faldende antal lopper. Virkningen er begrænset til den hårde ydre skal på loppen, hvilket gør den helt uskadelig for pattedyr. Da voksne lopper ikke påvirkes kan det tage 30 til 60 dage eller længere, før de voksne lopper på katten dør af alderdom og du oplever at din kløe og svie aftager. Husk desuden at behandle alle dyrene i hjemmet med Program, ellers slipper du ikke af med de små kryb.

Advantage

Advantage loppemiddel kommer i væskeform og anvendes en gang om måneden. Dette loppemiddel til katte dræber lopper ved direkte kontakt. Efter påføring kan man regne med, at 98 til 100 procent af de voksne lopper dør indenfor 12 timer.

Det gælder om at få udryddet alle nye lopper på katten, før de har en chance for at lægge æg. Hermed brydes loppens livscyklus, hvilket med tiden medfører komplet udryddelse af alle lopper i området. En af fordelene ved Advantage er, at det ikke absorberes i kattens system og derfor ikke er giftigt for den. Mennesker absorberer heller ikke dette loppemiddel til katte ved at klappe et dyr, der er behandlet. En anden fordel ved Advantage er, at det kan anvendes på små killinger på 8 uger og opefter.

Frontline

Det næste loppemiddel til katte hedder Frontline eller Frontline Spray og dræber lopper indenfor 24 til 48 timer efter direkte kontakt. Lopperne behøver ikke at bide katten for at det har effekt. Frontline er en væske, der kommer i små rør og som skal påføres på samme måde som Advantage.

Frontline Plus tager sig af de voksne lopper, loppe æg og larver og fungerer også mod nogle typer lus. Killinger på 8 uger og opefter kan anvende Frontline Plus.

Revolution er mere end et loppemiddel til katte

Sidst men ikke mindst har vi Revolution, der er forebyggende mod hjerteorm. Det kommer i væskeform og anvendes en gang om måneden. Dette loppemiddel til katte påføres i nakken mellem skulderbladene, på samme måde som Advantage. Det fungerer også mod voksne lopper og forhindrer loppe æg i at udklække. Derudover bliver det brugt mod øremider, hageorme og rundorme, samt nogle typer flåter.

Skriv kommentar

*